Brandenburg

Een korte rit naar Brandenburg. We waren er twee keer eerder, met de ms Bluebird in 2009 en 2010. Beide keren konden we afmeren aan de kade van een zijtak van de Havel (de Brandenburger Niederhavel), vlak bij de Jahrtausendbrücke. De camperplaats waar we vandaag landen is bij een jachthaven die er destijds niet was. De camperplaats is tamelijk luxe met elektra, water en vuilwaterafvoer op elke plaats.

We bezoeken de stad per fiets, deels als sentimental journey. Ook hopen we het viswinkeltje met eigen rokerij terug te vinden waar we destijds heerlijk gerookte vis konden kopen.

De aanlegplek bij de Jahrtausendbrücke is er nog steeds al ligt er slechts een enkel bootje. Maar het is al naseizoen. Het Italiaans restaurant Toto is er ook nog steeds, we herinneren ons dat het uitzicht vanaf het terras misschien wel beter was dan het eten.

Vanaf de Jahrtausendbrücke fietsen we naar de Mühlendamm omdat we vermoeden daar de vishandel aan te treffen. En ja, daar blijkt het winkeltje nog steeds te zijn — opgeknapt en wel maar nog steeds even klein en bescheiden. We kopen er Räucherfisch.

We maken in de buurt nog wat foto’s.

En verderop bij de imposante Dom.