Minden

Onze laatste avond van deze Op pad. We zijn geland in Minden, op een camperplaats aan de Weser, omdat het precies halverwege Brandenburg en De Bilt ligt. We kennen het in ander verband: vlak bij Minden ligt het Wasser-strassenkreuz waarbij het Mittellandkanal over de Weser gaat in een aquaduct van enkele honderden meters. Via een sluis die nog een aanzienlijk hoogteverschil overbrugt kun je van de Weser in het Mittelandkanal komen en vice versa. We hebben dat een keer gedaan en zijn daarnaast nog een aantal keren over het Strassenkreuz gevaren op weg van en naar Berlijn.
Het kruispunt zelf is een kilometer of vier van de camperplaats, we beperken ons tot het bezoeken van het stadje via een voet-/fietsbrug over de Weser. Tevens mooi standpunt voor een foto van de Weser die hier behoorlijk snel stroomt. Even verderop nog een idyllische zijtak van de rivier.

Minden zelf is een oud stadje waar al in 789 een bisdom werd gesticht. De kathedraal is gebouwd in de 11e en 12e eeuw. De strategische ligging aan de Weser zorgde voor snelle groei.

We drinken een biertje op de Markt en maken foto’s van een paar opvallende panden. Erg samenhangend vinden we — met onze beperkte kennis van de achtergrond — het stadsbeeld niet, het is ook een beetje verrommeld.

Morgen de laatste etappe naar De Bilt.