Digne-les-Bains

In Digne-les-Bains hebben we een appartement gehuurd voor 3 dagen. Vanaf Saint-Paul-Trois-Châteaux is het een paar uur rijden, we doen het rustig aan. Bij het Ibis hotel staan snelladers, dus we laden eerst bij, wat aan het eind van de dag verstandig blijkt te zijn. De provider is E-Totem, hun laadpalen geven geen enkele informatie, maar we zien op de afrekening dat het in verhouding goedkoop is geweest: 53 ct/kWh.

Kort na Avignon verlaten we de A7 en rijden de Provence in door het regionaal Natuurpark Lubéron.

De foto’s geven een idee van het landschap, de massieve rotspartijen op sommige plaatsen laten zich vandaag slecht fotograferen maar hebben we eerder vastgelegd.

Aan het einde van de etappe, vlak voor en in Digne zoeken we de snelladers die er volgens de apps zouden moeten zijn. Sommige zijn er wel, maar zijn buiten gebruik gesteld. Een andere is er ook, maar blijkt verre van snel te laden. Er is al iemand voor ons die nog een paar uur laden te gaan heeft. Nog weer andere zijn waarschijnlijk geheel verwijderd, ze staan in elk geval niet op de aangegeven plaatsen. Ons niet-bewezen vermoeden is dat er hier in de provincie nog geen consolidatieslag heeft plaatsgevonden – de cowboys en kleine startups hebben het waarschijnlijk moeten laten glippen, maar er zijn nog geen stabiele providers voor in de plaats gekomen. Omdat we toch Sisteron willen bezoeken zullen we een van de komende dagen wel weer bij een Tesla station terechtkomen.

Ons onderkomen voor de komende dagen blijkt in een oud straatje te zijn, maar is een prachtig nieuw appartement van nog geen jaar oud met werkelijk alle comfort. Mooi en degelijk ingericht met zelfs een vatenwasser en wasmachine. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaren Anne-Sophie en Thierry, die zeer behulpzaam zijn.