Pont-a-Mousson

We zijn weer onderweg. Van de camper hebben we afscheid genomen en daarmee ook van de twijfel over het voertuig waarmee we op pad zullen gaan. Vanaf hier zullen we met onze Ioniq de weg vinden naar al het moois en interessants dat we willen bekijken en naar hotels, appartementen of huizen om te overnachten.

Ons plan voor deze reis is om enige tijd in de omgeving van Siena door te brengen, met een slag om de arm vanwege klimaatomstandigheden. Deze zomer was er in grote delen van Europa zwaar weer, met storm en extreem veel regen – ook in Italië. Het is inmiddels iets rustiger en ons reisdoel ligt aan de spreekwoordelijk goede kant van de berg, maar zeker zijn we niet. Omdat we daarom Spanje zo lang mogelijk als alternatief beschikbaar willen houden rijden we door Frankrijk en de Provence. Geen straf, we hebben het met de camper vaak gedaan.

Bij vorige gelegenheden is de Abbay des Prémonstrés in Pont-a-Mousson ons goed bevallen, daarom is dat ook deze keer onze eerste stop. We zijn er rond 5 uur in de middag.

De route gaat over Maastricht en Luik en vanaf daar naar Arlon en via Longwy over de N52 naar de A30.

We doen onderweg twee laadsessies. De eerste is bij Fastned-Knuvelkes op de A2 na Maastricht, de tweede is ook bij Fastned – het station op de Air de La Maxe op de A31. Die laatste ligt aan de zuid-noord richting, voor ons aan de verkeerde kant. We moeten een kilometer of 8 (2×4) omrijden. Andere mogelijkheden aan de snelweg hebben we op deze route in de buurt van Pont-a-Mousson nog niet gevonden.

Een enkel laadsessie had misschien kunnen volstaan. Alleen waren we dan met 10% of minder bij het hotel aangekomen, in plaats van de ruim 70% lading nu – goed voor 100% gemoedsrust.