Afscheid van de camper

Het zat er al wel een beetje aan te komen, maar vandaag is het definitief: we hebben onze camper verkocht en overgedragen aan nieuwe eigenaren.

Ruim 13 jaar geleden schreven we op deze plek het bericht Einde van een motorboot. Onze motorboot was in een in brand gevlogen loods totaal uitgebrand, een total loss. Het betekende ook een afscheid, maar volstrekt onverwacht en heftig door de omstandigheden.

We schreven toen al dat we niet erg hechten aan ‘dingen’ zoals een boot. Of camper… Het is deze keer niet anders, maar de omstandigheden zijn gelukkig totaal verschillend. We hadden de camper eind vorig jaar al te koop gezet omdat voor ons de leeftijd begint te tellen. Het op pad zijn gaat ons nog goed af, ook met de camper. Dit jaar in mei en juni trokken we nog wekenlang door Frankrijk en Italië.

We willen nu wat meer gemak, en flexibiliteit onderweg, in het bezoeken van steden en bezienswaardigheden. De afgelopen jaren is er de ongemakkelijke waarheid van extreem weer door klimaatverandering bij gekomen. In sommige verslagen op dit blog kun je lezen hoe we al moesten uitwijken voor gevaarlijk weer of er soms door toeval aan ontkomen zijn. We verwachten veel vaker van dat soort situaties en willen daar gemakkelijker op kunnen anticiperen.

We hebben in het voorjaar ‘geoefend’ met het reizen met onze elektrische Ioniq, met overnachtingen in hotel of appartement. Ook op dit blog kun je lezen dat ons dat heel goed bevallen is. En ja, onze auto parkeer je zo maar op een kort-parkeer terrein naast de kathedraal van Reims, of in de parkeergarage onder het oude centrum van Murcia… Met de camper waren we dan altijd aangewezen op fiets of openbaar vervoer – in de meeste landen buiten Nederland is dat weliswaar avontuurlijk maar zelden comfortabel.

Gelukkig zijn de nieuwe eigenaren net zo enthousiast voor ons unieke voertuig als wij. Zij zullen gemakkelijk hun eigen weg vinden. En wij zelf? We blijven graag op pad gaan, en verslagen schrijven voor deze website Op pad.