Cremona

We beginnen aan een snelle terugreis, zoals het plan ook was. Vanwege de hevige overstromingen in Duitsland doen we het wel anders dan oorspronkelijk de bedoeling was. We zouden via Verona door Zwitserland naar Straatsburg of Koblenz. Dat lijkt nu niet verstandig…

In plaats daarvan gaan we door Frankrijk. Via Cremona, Turijn en de Fréjus tunnel komen we nog voor Lyon op de ons bekende autoroute(s). De weersvooruitzichten voor deze route zijn gunstig, hoewel er elke dag overal dreiging van onweersbuien is. Het plan is om via Laon naar De Bilt te rijden.

De onzekere factor is hoe het motormanagement van de Sprinter zich gaat gedragen. Naar Cremona reden we vandaag ruim 200 kilometer zonder incidenten of meldingen, daarna werd toch weer de ABS en andere functies zoals de cruise control uitgeschakeld. Alle andere functies bleven het ongewijzigd doen, zodat we zonder problemen konden rijden.

In Cremona landen we op de camperplaats waar we al vele malen eerder waren, het is het ideale knooppunt van allerlei routes en richtingen. De foto is van voor onze camper genomen. We zijn er in een andere periode dan het voor ons gebruikelijke najaar. Alles is veel groener, maar het is ook veel drukker.