Tarascon 2e dag

Ons camperplaats is aan de Rhone, pal naast het kasteel van Tarascon, ook bekend als Chateau du Roi René. Naar men zegt is dit een van de mooiste middeleeuwse kastelen van Frankrijk. Het is gebouwd in de periode 1400-1435 en in redelijk authentieke staat bewaard gebleven.

Aanvankelijk was het kasteel zowel fort met een militaire functie (strategisch gelegen aan de Rhone!) als paleis voor prinsen van Anjou en koningen. Het was de favoriete verblijfplaats van René d’Anjou.

René duc d’Anjou, roi de Naples, ….

Vanaf de 18e eeuw tot aan 1926 was het kasteel gevangenis, in eigendom van de staat die vanaf 1840 de restauratie heeft uitgevoerd. Tegenwoordig is de gemeente Tarascon de eigenaar.

We wandelen naar de stad en bezoeken eerst het kasteel. We maken binnen en buiten foto’s, ook van de kerk Sainte-Marthe tegenover het kasteel.

Aan de andere oever staat in Beaucaire een soort zusterkasteel, Chateau de Beacaire. Dat is niet meer in authentieke staat, integendeel – het is in 1632 neergehaald op last van Kardinaal Richelieu. Wat resteert is een ruïne maar uit de verte zie je dat niet, onderdelen zijn gerestaureerd en tegenwoordig vrij toegankelijk.