Eucaliptus 2e dag

We rijden naar de monding van de Ebro, daar waar deze machtige rivier in zee stroomt. Het valt ons op hoe breed en hoog de rivier hier nog is – na alle verhalen over droogte in Catalonië. Wel is het zo dat de rijstvelden nog niet zijn volgezet.

Je kunt er alleen per fiets of te voet komen, maar vanaf een uitkijktoren, de Mirador del Zigurat overzie je het hele gebied. We maken foto’s.

De mirador is van ons uit gezien aan de andere kant van de Ebro. Er is in het gehele gebied tot aan Amposta maar één brug, in Deltebre. Op de terugweg maken we een foto. Anders dan 6 jaar geleden toen we hier ook waren hangen er nu geen Catalaanse vlaggen aan de brug.

He dorpje Poblenou del Delta was vroeger voor ons ongeveer het verste punt dat we op de fiets konden bereiken. Op de weg er naar toe zien we zwarte ibissen (een paar slechts) en een groepje steltkluten. Zie de foto’s.

Volgens oude gewoonte drinken we wat in Poblenou op een terras.
Op de terugweg naar het hotel rijden we langs de Salines in de hoop er flamingo’s te zien. We worden niet teleurgesteld, integendeel.

Vooral de landende flamingo levert een fraai beeld. Deze vogel lijkt meervoudig geringd te zijn. Op een andere foto zie je hoe kitesurfers bijna de flamingo’s ontmoeten… ook wel dankzij de vertekening door de telelens uiteraard.