Eucaliptus

Vandaag beginnen we definitief aan de terugweg, maar we hebben genoeg tijd. We hebben voor 2 dagen een hotel geboekt in Eucaliptus, in de Ebro delta. Met de camper zijn we hier 4x geweest, de camperplaats is tegenover het hotel.

We willen in dit gebied nog een paar plaatsen bezoeken waar we eerder niet konden komen, op de fiets (te ver) of met de camper (te smal). Dat staat voor morgen op het programma.

We genieten we van het mooie weer en de reis langs de kust, die nog niet overal verziekt is door toerisme of industrie. We lunchen op de haven van Vinaròs.

In de Ebro delta voelen we ons meteen weer thuis, het vlakke landschap waar de rijstvelden al zijn voorbereid en wachten op het inzaaien en onder water zetten, de komende maand.

We maken een korte wandeling richting strand, maar het is nog te nat om ver te komen. Onze hotelkamer heeft ook een balkon waarop je goed kunt zitten, net hoog genoeg om over de bomen te kunnen kijken.

‘s Avonds eten we in het restaurant van het hotel dat vanavond voor het eerst dit seizoen weer open is. Nieuwe kaart en nieuw personeel, het is voor hen even wennen. Ons valt op dat er niemand Engels, Frans of Duits spreekt terwijl de professionele menukaart meertalig is.

Toch lukt het om het eten te krijgen dat we willen, in de goede hoeveelheden, op tijd en in de goede volgorde, ondanks de anarchistische manier waarop we uit de menukaart kiezen. En het is goed gemaakt en lekker.

Het restaurant raakt nog goed bezet, vooral met jonge mensen uit de buurt – denken we, ze kennen elkaar en gaan prettig met elkaar om. Het is gezellig hier.