Ciudad Quesada 2e dag

Op excursie naar Elche, zo’n 30 km hier vandaan. We rijden niet langs de al te toeristische kust (Alicante) maar door het agrarische gebied. We zijn benieuwd naar de de Palmeral van Elche. Deze palmboomgaard is een unieke verzameling van palmbomen, erkend als werelderfgoed door UNESCO. Het is de grootste collectie palmbomen in Europa. Er zijn 97 verschillende boomgaarden, verspreid over de stad.

Met enig geluk weten we een parkeergarage te vinden die onder een van de parken met palmen ligt. Deze ligt ook naast de basiliek van Elche, gebouwd op de plaats waar de Moren eerder een moskee hadden. Langs het plein ernaast vind je nog de resten van het Moorse fort en een gerestaureerde stadspoort.

We lopen eerst wat rond de basiliek, te dichtbij om overzichtelijke foto’s te maken. Op straat staan beeldengroepen, twee keer een drietal – apostelen en de ‘drie Maria’s’.

Van de basiliek hebben we geen openingstijden kunnen vinden, maar nu we er zijn blijkt er een Eucharistieviering aan de gang. Niet een kiese gelegenheid om foto’s te maken, een paar lukt. Let op de jonge vrouw en de jongen bij het orgel links. Zij zingen bij de mis.

Ter afsluiting van ons bezoek aan Elche maken we een wandeling door het park met inderdaad heel veel palmen, maar ook grote cactussen. De foto’s geven een indruk.