La Murada 2e dag

We bezoeken het nabijgelegen Orihuela om inkopen te doen – we koken immers zelf de komende dagen. Het kan dichterbij, ook in La Murada is een supermarkt, maar we willen ook het oude stadje bekijken.

We kunnen dichtbij de kathedraal parkeren, we bezoeken de kerk. De entree is 2 euro pp die alleen met munten kan worden voldaan. Die hebben we tegenwoordig eigenlijk nooit meer op zak. De aardige man bij de ingang laat ons toch binnen.

We maken er wat foto’s – het interieur is niet heel bijzonder.

Naast de kerk is in het bisschoppelijk paleis nog een museum voor Arte Sacro. Daar schijnt een beroemde Velazquez te hangen: De verleiding van Sint Thomas van Aquino.

We zijn te laat voor het museum maar de afbeelding van het schilderij is overal te vinden, hiernaast staat de versie uit Wikipedia. De verleiding in kwestie, een prostituee, is net zichtbaar onder de vleugel van de staande reddende engel.

Los van de inhoud van het werk heeft het een zekere reputatie door de opbouw van de compositie, waarvan de structuur bepaald wordt door de kruisvorm van de diagonalen, die elkaar snijden ter hoogte van de gezichten van de heilige Thomas en de zittende reddende engel.

Dit zijn de foto’s die we zelf gemaakt hebben, binnen en rond de kathedraal.