La Murada

The Olive Mill, zo heet de plaats waar we een klein appartement hebben geboekt. Te midden van velden met citrusbomen, vooral mandarijnen en citroenen, olijfbomen en abrikozenbomen ligt een bescheiden gebouwencomplex dat vroeger een olijfmolen was. Het wordt sinds een jaar beheerd door Hans en Ida. De verbouwing en restauratie was al eerder gedaan door een Engels echtpaar. Het verklaart de engelstalige naam.

Na een wat rommelige reis over drukke wegen met soms agressief rijdende Spanjaarden worden we gastvrij ontvangen door Hans en Ida. Het appartement bestaat uit een woonkamer annex keuken, badkamer en slaapkamer. Het ziet er allemaal prima uit. De keuken is volledig uitgerust zodat we zelf eten kunnen maken als we dat willen, alle dagen in restaurants eten gaat ook vervelen. Er zijn twee van zulke appartementen op het terrein waar verder nog het woonhuis van de eigenaren is, en een mooi aangelegd zwembad (nog heel koud). Er staan ook een paar vruchtenbomen – mandarijn, citroen en abrikoos.
We plukken op aandringen van Hans en Ida zelf mandarijnen – van een kleine boom nog, die echter zeer veel vruchten draagt.

We blijven hier 4 nachten in totaal en willen van hieruit de omgeving verkennen. We zullen wel beginnen met een dag rust, we zijn inmiddels toch al weer 2.200 km van huis. We rijden comfortabel, maar we moeten nog wennen aan de oplaadroutine, elke 250 km, bij laadstations die op allerlei exotische terreinen blijken te staan waarvan het adres ook niet meteen duidelijk is. Ook de laadprocedures zijn niet even helder en eenduidig, zelfs niet bij Tesla. We worden er wel steeds beter in.