Roses

Het hotel in Estézargues heet voluit greet Hotel Pont du Gard – Route d’Avignon. Het is in de jaren 60 gebouwd temidden van velden met venkel. Toen was pop-art een actuele stroming, bij de recente renovatie hebben ze daar eer aan willen bewijzen in combinatie met het idee van hergebruik. Het hotel heeft daarom een retro uitstraling, al is de inrichting vrij nieuw. Sommige onderdelen lijken inderdaad origineel jaren 60 te zijn. Het is verder een eenvoudig maar prima hotel, met enthousiast personeel, redelijk eten en een uitstekend ontbijt. De foto komt van hun eigen site.

We rijden vandaag naar Spanje. Omdat we graag het klooster Sant Pere de Rodes willen bezoeken hebben we een hotel gezocht dat redelijk in de buurt ligt. Zo komen we in Roses uit, aan het strand en in principe zeer toeristisch, maar dat is in deze tijd van het jaar niet te merken. Ons hotel is een apartementenhotel, we hebben een kamer voor twee dagen geboekt.

Tot in de middag hebben we veel regen en toenemende wind. Aan het eind van de middag en in de avond stormt het. De reis zelf is vrij saai, in Frankrijk over de A9 – dit stuk hebben we met de camper al vaker gereden.

In Roses maken we een paar foto’s van de -voor hier- heftige branding. We drinken wat in Las Palmeras dat op loopafstand van ons hotel ligt, aan de boulevard. ‘s Avonds eten we er ook, het is er prettig druk en dynamisch.