Estézargues

Het is vandaag prachtig zonnig weer, maar vrij koud. Bij ons vertrek in Sarcey zit er nog ijs op de ruiten. Na het ontbijt in het hotel lopen we een rondje door het dorp en maken voor het verslag een paar foto’s. Over de velden is een weids uitzicht op een in hoofdzaak agrarisch gebied, we zijn hemelsbreed zo’n 20 km van Lyon. Het hotel is in een eenvoudig maar adequaat gebouw waarin ook hun prima restaurant is opgenomen. We hebben er lekker gegeten.

De eerste stop vandaag is bij het Tesla oplaadstation in Dardilly, een voorstad van Lyon. Het is op het parkeerterrein van een hotel (BB hotels) waar we koffie drinken tijdens het laden. Prima te doen zo.

We rijden door Lyon en een stuk over de A7 om wat kilometers naar het zuiden te maken. Bij onze camper kan het niet, maar voor deze auto hebben we een Telebadge zodat we zonder kaartjes en ter plaatse afrekenen door de tolpoortjes kunnen.

We slaan af iets onder Valence en rijden over provinciale wegen naar ons hotel voor de komende nacht. Bij Le Pouzin nemen we de brug over de Rhone, het weer is goed genoeg om er even te pauzeren en van het uitzicht te genieten.

We hebben geboekt in Estézargues wat ons niets zei, maar de naam van het hotel is Pont du Gard – Route d’Avignon. Avignon is inderdaad dichtbij.