Cremona

We rijden rechtsteeks naar Cremona, zo’n 420 km vanaf Puget-Théniers. Het plan was om te overnachten in Finale Ligure, maar het waait er erg hard. Vanwege onzekere weersvooruitzichten willen we bovendien wat meer opties open houden, Cremona is de ideale uitvalsbasis om waar dan ook in Italië te bereiken.

De eerste helft van de etappe gaat goeddeels langs de Middellandse zee, wel op enige afstand en vrij hoog boven zeeniveau. Het is een op de bergen bevochten autoweg, met zeer veel tunnels en overspannende bruggen. Vrijwel het hele traject tot aan Genua is in groot onderhoud, dat betekent wegversmallingen en afgesloten tunnelbuizen. Toch rijdt het vrij vlot, in Duitsland zou het waarschijnlijk tot ellenlange files leiden. Het verschil tussen beide landen ligt wellicht in de wat informelere manier van bewegwijzeren van de trajecten waaraan gewerkt wordt en de wat soepelere rijstijl van een ieder.

In de eerste helft van de route is er vrijwel geen plaats om te een pauze te nemen, we komen daarom op dezelfde aire als vorig jaar, bij Nice. En we maken er ongeveer dezelfde foto…