Falaise

Vandaag doen we een behoorlijke verplaatsing richting Nederland.

We rijden door de gebieden die we op de heenweg ook hebben doorkruist, maar nu via een wat meer noordelijke route. Bij Domfront snijden heen- en terugweg elkaar.

We komen iets ten zuiden van Caen uit, in Falaise.

Onderweg maken we een paar stops, onder meer om boodschappen te doen in een grote supermarkt. Een andere stop is in Le Teilleul, een kleinere plaats. Zoals inmiddels onze gewoonte is geworden zoeken we een plaatsje bij de kerk om even rustig te staan en het toeval een kans te geven ons op een onverwachte maar interessante plaats te brengen.

Deze kerk, de Église Saint Patrice, is inderdaad interessant genoeg voor een paar foto’s van buiten en binnen. Die van binnen zijn met de iPhone gemaakt met algemene instellingen. Daardoor lijkt het er tamelijk licht te zijn, maar in werkelijkheid is dat niet zo.

Er is niet veel te vinden over deze kerk die midden 19e eeuw in neoromaanse stijl is gebouwd. Bijzonder is de combinatie van klokkentoren en twee torens aan de zijkanten. Verder staat de kerk in Noord-Zuid-richting, wat niet gebruikelijk is. Onder meer om deze redenen is de kerk in 2006 op de monumentenlijst geplaatst. Deze informatie komt van een fundraise site: de sacristie en de klokkentoren zijn er slecht aan toe en moeten gerestaureerd worden.

Zoals bijna alle erfgoed staat deze kerk op de site van monumentum.fr.

Aan het eind van de dag landen we op Camping Municipal du Chateau, een benaming die in dit geval precies past: we staan aan de voet van het kasteel van Falaise, le Château de Guillaume le Conquérant.

We blijven hier minstens 2 nachten zodat we naar het kasteel kunnen klimmen en uitzoeken hoe het zit met Willem de Veroveraar.