Amiens

Amiens lijkt een prima stop op weg naar Normandië en Bretagne. We waren er eerder op de camping daar toen die nog een beetje rommelig was, maar we lezen in de reviews dat het geweldig is opgeknapt. Omdat we moeilijk kunnen inschatten hoe druk het zal zijn hebben we vanuit Nederland behalve Antwerpen ook twee nachten in Amiens gereserveerd.

De coronaperiode heeft in elk geval opgeleverd dat de meeste campings online te reserveren zijn, ook kort van te voren. Zo ook Camping des Cygnes in Amiens, en het moet gezegd de reviews hebben niet overdreven. Dit is een zeer ruim opgezette camping + camperplaats geworden, goed onderhouden met fraaie plaatsen. De camperplaats is nu los van de camping te bezoeken en via self-service 24 uur toegankelijk. Wij staan op de camping zelf, op een zeer ruime plaats. Aan de ene kant van de camping is een meertje, aan de andere kant stroom de Somme. De drukte valt mee, het is misschien 80% bezet.

De etappe vandaag is voor een deel over snelwegen in België, maar in Frankrijk willen we Lille en de A1 vermijden. Daarom gaan we kort voor Lille eerst richting Calais en buigen later via Arras richting Amiens. Veel route nationale, maar prima te doen. We kunnen alvast weer een beetje warmlopen op de rotondes waar Frankrijk vol mee ligt.

We stoppen onderweg twee maal, in kleine dorpen, en maken wat foto’s.