Verona 2e dag

We waren precies 3 jaar geleden ook in Verona en hebben toen veel foto’s gemaakt en in het verslag gezet. Vandaag gaan we weer naar de (oude) stad.

We willen in elk geval de Basilica di Santa Anastasia nog een keer bezoeken, de fraaie gotische kerk die eigenlijk Chiesa di San Pietro da Verona heet. De foto hiernaast is uit Wikipedia.

Buslijn 41, met een halte bij de camperplaats, brengt ons dichtbij de St.Anastasia, terug lopen we over de andere oever van de Adige. De Ponte di Castelvecchio brengt ons weer bij een halte van de bus voor de rit terug.

Op weg naar de St.Anastasia maken we nog foto’s van Piazza delle Erbe en de fresco’s op de huizen daar, van de Loggi di Fra Ciocondo met het standbeeld van Dante er voor en van het front van de basiliek zelf.

De basiliek is nog steeds fotogeniek … we maken aanvullende foto’s op die van de vorige keer. De onderste twee zijn beelden van gebochelde figuren die een wijwatervat dragen. Volgens de overlevering brengt het aanraken van de bult van een gebochelde je geluk… De rooms-katholieke kerk is altijd goed geweest in het incorporeren van volksgeloof.

Vanaf de bruggen over de Aldige heb je een prachtig overzicht van de rivier en haar oevers. De onderste foto’s zijn van Ponte di Castelvecchio en het kasteel zelf.