Cremona 2e dag

De ochtenden beginnen in deze tijd zeer nevelig, maar vanaf een uur of 11 heeft de zon genoeg kracht om de mist te laten oplossen.

We lopen in de middag naar het oude centrum van Cremona, en proberen het standpunt te vinden van de maker van de ansichtkaart in het bericht van gisteren.

Het lukt wel om vanuit verschillende hoeken de gebouwen in beeld te brengen, maar het ‘panorama’ is niet meer op deze manier te zien, er staan hoge gebouwen in de weg. Misschien als je ergens op een dak staat… Hoe dan ook is het een goede gelegenheid om foto’s die we al eerder in 2018 maakten nog eens over te doen en bij elkaar te zetten.

Op de foto’s zie je de Torazzo (112 m), de grote klokkentoren naast de Cattedrale di Santa Maria Assunta, met een horloge dat ook op de ansichtkaart prominent in beeld is. De andere (lagere) toren die ook op de ansichtkaart staat is onderdeel van het Palazzo del Comune, details kunnen we er niet over vinden. De kathedraal zie je van voor, en van de linkerzijkant (op de ansicht is de andere zijkant te zien). Ook een stukje van het interieur, maar er is niet veel te zien want er is een grote restauratie gaande. Linksonder zie je het Battistero waarvan op de ansichtkaart de bovenkant te zien is.

We maken nog een paar foto’s in de buurt en lopen dan weer terug.