Castelnau d’Auzan

Op weg naar Nederland, al doen we er misschien nog 2 weken over.

Vandaag rijden we Frankrijk weer in. Met gebruik van zowel de weer-apps als de camperplaats app hebben we uitgezocht dat we op camping Domaine le Poteau in Castelnau d’Auzan een goede kans maken om het voorspelde slechte weer zo kort mogelijk door te maken, in een prettige omgeving. .

De etappe is vooral een efficiënte rit, deels autoroute. Het eerste deel in Frankrijk is nogal saai, het is hier vooral bosbouw aan weerskanten van de weg. In Pontonx-sur-l’Adour is de patisserie ook op zondag open, we kopen er frisse, chice, taartjes.

Bij aankomst is het 31C, naar verwachting is het overmorgen 18C, daarna weer oplopend. Er dreigt regen (bij onweer) — ze kunnen het hier, net als op veel andere plaatsen in Europa, goed gebruiken. Veel zal het niet zijn. De camping is prachtig, er zijn maar vijf andere gasten en het (Schotse) eigenaarspaar is aardig en gastvrij. We blijven in elk geval 2 dagen. Op de foto’s zie je de wijngaard waar we naast staan, op de andere foto in de verte het dorpje Castelnau d’Auzan. Naar men zegt is het gemakkelijk te belopen.