Orio 2e dag

Het is nog een onverwacht zonnige dag met zo’n 25C.

Orio zelf ligt aan de rivier Oria die hier uitmondt in de Golf van Biskaje. Naast de monding is een klein strand, een instulping van een verder zeer steile en rotsachtige kust.

We lopen naar het het strand en klimmen een stukje omhoog.

Op deze mooie zaterdag zijn er behoorlijk wat mensen op het strandje, veel families met kleine kinderen. Ondanks de drukte is het er rustig en aangenaam. Op een enkele verdwaalde toerist na, zoals wij, is het publiek volledig Spaans of Baskisch.

Vanaf onze hoge standpunt nemen we de 3 foto’s hieronder. Ze geven vanaf hier het beeld in de richting zuidwest, noordwest en noord. Op de linkerfoto zie je achter het strand de rivier Oria en de brug van de autosnelweg. Achter die brug ligt Orio zelf.

Aan het eind van de middag lopen we naar Orio om inkopen te doen. We maken een foto van de Oria, ter hoogte van het stadje. De rivier is hier wel breed maar bij laag water tamelijk ondiep. De schepen die naar binnen willen zullen dat met vloed moeten doen, het getijverschil is hier ongeveer 3 meter. Verder naar buiten, aan de andere kant van de brug, is een jachthaven, we zien daar wel (kleine) boten in- en uitvaren.