Soria

Van Caspe naar Soria, dat is de etappe van vandaag die ons een kleine 300 km naar het westen brengt.

Na ruim een week in een dun bevolkte wereld moeten we dringend op eten en drinken uit.

Voor de hand lag het om in Zaragoza boodschappen te doen, een grote plaats die aan onze voorgenomen route ligt. De stad bleek te groot: er zijn wel winkelcentra en grote supermarkten maar alleen met parkeergarages en daar kunnen we niet in. We komen in het centrum van Zaragoza terecht, waar we vanuit het zijraam in elk geval nog een mooie foto weten te maken.

Op weg naar Zaragoza rijden we door Aragón, het gebied dat bekend staat als Los Monegros. Omdat hier jaarlijks niet meer dan 300-350 mm regen valt kwalificeert het gebied als steppe. Het gebied wordt daarom ook wel de Monegrossteppe genoemd. Het landschap vervreemdend, wittig met hier en daar een gipsheuvel of een zoutmeer. De foto hieronder is uit Wikipedia en geeft een goed beeld.

We vinden in Tarazona een uitgebreide en zo te zien splinternieuwe supermarkt. Tussen Tarazona en Soria verandert het landschap aanzienlijk. Er is weelderig groen, met daartussen geel van wilde brem en koolzaadvelden. De aarde is roodbruin. Het markeert de overgang van Aragón naar Castilla y León. We vinden een illustratieve foto in Wikipedia, de andere hebben we zelf gemaakt — in de schemering, want we komen niet vroeg aan.