Florence 2e dag

Geen Japanners, Amerikanen of Chinezen – althans niet in grote groepen. Sowieso geen grote groepen – het is de gelegenheid bij uitstek om Florence te bezoeken. Het blijkt nog druk genoeg maar het is goed te doen, zodra je buiten de grote bezienswaardigheden bent is het zelfs rustig.

Buslijn 14 brengt ons in het oude centrum, vlakbij de Duomo. We lopen er rond, ook naar de rivier. Dat is de Arno die ook langs de camping stroomt, en waar de beroemde Ponte Vecchio overheen gaat. We maken foto’s waarbij er later bij een aantal nog heel wat perspectief correctie gedaan moet worden omdat er niet genoeg afstand valt te nemen voor een ‘rechte’ foto.

Een groot deel van de dag besteden we in het Uffizi museum. De schrik voor covid zit er hier nog goed in – kaartjes van te voren bestellen, aparte toegangen en uitgangen, mondkapjes overal binnen verplicht net als een sociale afstand van 1 meter 80, tijdslot voor je bezoek. Voor binnenkomst moet je je green pass laten zien en wordt je temperatuur gemeten.

In het museum brengen we meer tijd door dan we gewend zijn voor een museumbezoek uit te trekken. Er zijn de bekende hoogtepunten tussen heel veel annunciaties, madonna’s met kind en entourage, kruisafnames en grafleggingen. Daarnaast ook mythologische thema’s en veel portretten. De tentoonstelling is in principe chronologisch geordend, met hier en daar een thematisch ingerichte zaal of een groepering op regio. We hebben niet veel houvast aan de inrichting. Veel foto’s maken we wel, dat mag hier legaal voor eigen en niet-commercieel gebruik.