Florence

We wilden eerst een paar dagen op de stadscamping van Bologna gaan staan, om van daaruit met de trein naar Florence te gaan. Op zich geen slecht plan, je kunt op die manier vanaf de camper binnen anderhalf uur in centum Florence zijn.

De door diverse apps, en ook door Google, gesuggereerde treinverbinding blijkt voor twee personen retour € 116,- te kosten. Voor een keer kan dat wel, maar er bij komt de stress dat we op een gereserveerd tijdslot in het Uffizi moeten zijn. Het plan is daardoor niet aantrekkelijk genoeg, we besluiten naar een stadscamping in Florence zelf te gaan. De reviews in de app zijn niet onverdeeld gunstig maar de mogelijkheden om vanaf daar heel snel in het centrum te zijn geven voor veel mensen de doorslag, ook voor ons.
Eenmaal aangekomen blijkt het een redelijke camping, prijzig maar erg goed georganiseerd. Morgen en wellicht ook overmorgen bezoeken we Florence. De foto’s hieronder zijn vanaf de camping gemaakt – een grote telecommast hier vlakbij en de rivier Arno bij maanlicht.