Røldal

Het is bijna niet te geloven maar we rijden vandaag 80 kilometer in tunnels. De langste is 25 km. Overdekte rondrit… het is maar goed ook want het regent een groot deel van de dag.
De route bevat nog een groot aantal stukken waar je niet of nauwelijks elkaar kunt passeren. Het is hier veel drukker dan eerdere dagen, met veel bussen en vrachtwagens. Hard werken dus.

Bij de niet overdekte stukken is het uitzicht weer geweldig. Met zon zou het mooi zijn geweest, maar dit weertype, met donkere wolken en sluiers mist en regen, past wel bij het landschap met steile hellingen en vele watervallen. We proberen foto’s te maken waarop je dat ziet.
De foto met de hangbrug hebben we niet zelf gemaakt maar noodgedwongen van internet geplukt. De brug ligt feitelijk tussen twee tunnels, je mag nergens stil staan. Het is de brug over de Hardangerfjord. Na de brug rijden we langs de Sørfjord, een 40 km lange zijtak van de Hardangerfjord.

Bij aankomst in Røldal is het zonnig geworden. Het plaatsje ligt in een dal en is in de winter een centrum voor wintersport. Nu is het niet heel druk, maar op de camperplaats, waar ook andere accommodatie is, staan we toch met 10 gasten.
We kijken uit op het dal en op de staafkerk die uit 1250 is (en nog steeds in gebruik als katholieke parochiekerk).