Peranka

Van de ene mooie plek aan een meer naar de andere mooie plek aan een meer. Waarschijnlijk is in dit deel van Finland geen camperplaats te vinden die niet aan een meer of rivier of beide is. Wij genieten er van.
De rit vandaag gaat van Sukeva naar Peranka.

Op 50 km boven Sukeva ligt Kajaani, een stad van enige omvang. Begin 17e eeuw ontstaan rond het kasteel Kajaneborg dat door de Zweden werd gebouwd om zich te verdedigen tegen de Russen. In 1716, tijdens de zg. Grote Noordse Oorlog, werd het door de Russen ingenomen en opgeblazen. De ruïne ligt er nog op een eilandje in een rivier, vlak bij het centrum van de moderne stad. We maken er een stop voor foto’s. Het is hier ongeveer de enige bezienswaardigheid. Op de foto’s zie je ook dat er een kleine waterkrachtcentrale in de rivier is gebouwd, zo zijn er vele in Finland.

We zijn nog steeds in het grote Finse merengebied, vanaf Kajaani loopt de weg zodanig dat we er ook een beter zicht op hebben. Bij een tussenstop op een willekeurige plek maken we wat foto’s om een indruk te geven.

We landen op een camperplaats met de aansprekende naam Camping Piispansaunat. Op het tijdstip dat wij aankomen zijn we de enige gasten, later komen er nog vier bij. Ook de aanwezige huisjes en hutten zijn voor een deel bezet. De plek is weer prachtig, het weer vooralsnog ook met 22 C en zonnig en het uitzicht groots. Op de foto’s zie je hoe we er bij staan.