Sukeva

We rijden een oostelijke route, richting Kajaani, en landen op een camperplaats daar in de buurt — in Sukeva. Grote delen van de route gaan door bossen voor houtwinning, het lijkt vrijwel onbewoond gebied.

De meren en waterwegen zorgen voor de afwisseling, en de laatste 50 km hebben een gevarieerde aanblik met percelen voor akkerbouw en bosbouw, met hier en daar gehooid land. We zien hier nooit runderen buiten, maar wel voorraden gekuild gras. Waarschijnlijk komt de veestapel hier niet van stal.

We beginnen de dag met boodschappen doen, gevolgd door een kort bezoek aan het centrum van Joensuu. We lopen rond het imposante theatergebouw en nuttigen koffie met bosbessentaart op een terras aan het water.

Onderweg maken we een paar foto’s om het landschap te laten zien, maar dat lukt niet erg goed al zijn de plaatjes mooi.
De camping waar we terechtkomen is aan een meer, het Venäänjärvi. Het is er ruim, we staan er uiteindelijk met 3 gasten. De foto’s van de camping en directe omgeving passen perfect in het landschap dat we onderweg hebben gezien nadat de dichte bosbouw voor wat meer afwisseling werd ingeruild. Ook vandaag is het prachtig weer, met 20+ C.