Helsinki

We steken over naar Finland. De overtocht is precies 2 uur, toch wel iets verder dan Vlissingen-Breskens destijds, maar goed te doen. We hebben wat extra betaald voor een plaatsje in de comfort lounge, vooraan in het schip, vanwege het uitzicht en de rust.

Aangekomen in Helsinki mogen en moeten we eindelijk onze corona-passen laten zien! Het is maar goed dat we de volle versie ook hebben uitgeprint, want de scanner van de controleur herkent de QR code niet.
Ons plaatsje in de comfort lounge krijgt een upgrade, want ze hebben die ruimte voor iets anders nodig. Wat blijkt: alle Estlanders aan boord van 12 jaar of ouder krijgen een gratis vaccinatie aangeboden. En iedereen die het wil kan daar een sneltest (met certificaat) laten doen voor 39 euro. Aan boord is verder alles vrij normaal, wel erg rustig (ongeveer halve bezetting). Mondkapje op als je gaat lopen, verder niet.

Bij vertrek maken we een paar foto’s op het terrein van de terminal, en vanaf het schip bij vertrek een foto van Tallinn en bij aankomst van Helsinki. Daar is het zonnig als we aankomen. Op de stadscamping in Helsinki is het redelijk vol, voor de zekerheid hebben we gereserveerd.