Dywity

We bezoeken het kasteel in Malbork, maar we blijven niet een extra nacht op de camping aan de Nogat. Het is er erg onrustig vanwege een grote groep jonge jongens die er in de huisjes langs de rand is ondergebracht. Zo te zien voor een voetbal kamp.
De jongens gedragen zich niet per se vervelend en ‘s nachts is het rustig, maar het door hun onderlinge dynamiek geproduceerde geluid is voor ons niet te harden. Groot worden gaat niet in stilte.

We besluiten om na bezoek aan het kasteel een plaats verderop te zoeken, alvast 150 km in de richting van Suwałki bij de grens met Litouwen dat daarmee in een dag te bereiken is. We landen op een moeilijk te vinden camperplaats in Dywity, ongeveer het tegengestelde van de camping in Malbork. Een prachtige en rustige plek op een schiereiland. Daar zullen we wel twee dagen blijven.

Het kasteel in Malbork is een van de grootste ter wereld. Het is bij elkaar een groot complex, met verschillende delen die hun eigen geschiedenis hebben. Voor ons te veel om in een paar uur te bezoeken. Bovendien is het er vrij druk. We blijven aan de buitenkant, lopen er omheen en maken foto’s. Hieronder staat een impressie.