De Bilt

In de paar dagen voorafgaand aan ons vertrek kleurt Nederland snel rood, misschien wel donkerrood, op de corona kaarten. Tegelijkertijd was er in Limburg en delen van Duitsland en België een weercode rood wegens zware regenval en daadwerkelijke overstromingen. Nog veel meer dan in andere jaren zullen we van dag tot dag bekijken wat veilig mogelijk is.

Van zaterdag op zondag is het voor Duitsland verplicht geworden om je aan te melden op de site einreiseanmeldung.de als je uit Nederland komt. Je komt daar vanzelf via de reisapps van Buitenlandse Zaken. Ze vragen niet veel (naam, geboortedatum, plaats van vertrek en plaats van verblijf (voor 10 dagen)) maar je moet wel een bewijs van je vaccinatie uploaden om de quarantaineplicht te ontlopen. Of eigenlijk: om de voor iedereen verplichte quarantaine per direct te mogen beëindigen. Wat er verder met de aanmelding gebeurt is onduidelijk, we stoppen de geprinte bevestiging maar bij de andere papieren…

De receptie hier is alleen ‘s ochtend open, maar op de deur staat prominent aangegeven dat er mondkapjesplicht is. We hebben er genoeg bij ons, ook van het in Duitsland vereiste FFP2 type.