Fannrem

Ons plan is om Trondheim te bezoeken en te overnachten op de camperplaats in de stad. De kans dat er plaats is als we in de avond aankomen is klein, daarom maken we een tussenstop in Fannrem op een uur rijden van Trondheim. We kunnen er dan vroeg in de middag zijn.

Voor we op pad gaan maken we nog foto’s van het kerkje van Rena en de naastliggende begraafplaats. Zoals bij ons eerdere bezoek aan Noorwegen valt ons op dat de graven goed verzorgd zijn, de meeste van planten met bloemen voorzien. We zien ook dat twee mensen alle graven verzorgen, bloemen van water voorzien en bijknippen.

De route naar Fannrem is een goed berijdbare, gevarieerde weg, goeddeels door dalen van rivieren waarbij het regelmatig nodig is van dal te ‘wisselen’. Er is niet veel verkeer. Het langste stuk is langs de rivier de Glomma (Glåma), de langste rivier van Noorwegen.
We maken een paar foto’s van wat we onderweg tegenkomen. Een vennetje bij een parkeerplaats langs de [3], de rivier zelf en een zijrivier met een dam die kennelijk voor waterbeheersing is, in elk geval zien we geen installatie om elektriciteit op te wekken.

In de buurt van Fannrem ligt Høgkjølen Fjellcamp, een camping met hutten en veel vaste plaatsen maar ook plaats voor passanten. We worden er allervriendelijkst ontvangen met behulpzame tips voor ons bezoek aan Trondheim. De zon gaat hier nog wel onder, maar pas om half 12 ‘s avonds. Daarom kunnen we om half 10 nog een mooie foto maken.