Frederikshavn

Een paar uur rijden is het van Skanderborg naar Frederikshavn. De dag begint met herfstachtig weer maar geleidelijk aan knapt het op. Harde wind en strak blauw op het einde van de middag.

We verkennen Frederikshavn om te zien waar we morgenochtend moeten inschepen en belanden bij de Frederikshavnmarina. Naast de marina is een camperplaats, direct aan zee. Hoewel we gepland hadden naar een camping verderop te gaan besluiten we hier te overnachten. Alle voorzieningen zijn er, we hebben als het ware zicht op de terminal van de Stena Line (minder dan 10 minuten rijden) en het is veel goedkoper. Normaal letten we niet zo op de overnachtingsgelden maar Denemarken is bijna prohibitief duur. De beoogde overnachting had ons 45€ gekost, nu betalen we 20.

We maken een paar foto’s van het uitzicht en de camperplaats en lopen, zoals vroeger, naar het einde van de steiger van de jachthaven. Heimwee naar het varen bevangt ons niet, maar we vinden het wel leuk weer eens op zo’n plek te zijn. Camperen is fijn maar de meeste campings zijn erg aangeharkt met weinig reuring. Hier is altijd wel wat te doen.