Nuévalos

Een tamelijk lange rit vandaag die ons brengt van Tordesillas naar een camping bij Nuévalos. Landschappelijk gezien is er onderweg niet veel te beleven, maar wij houden wel van omgevingen zoals deze met uitzichten over onafzienbare wijngaarden en hier en daar een herenboerderij van waaruit de zaken bestierd worden.

De foto komt van internet en toont het landschap. Groener dan vandaag, de wijnstokken staan er nu over het algemeen nog zonder blad bij, het voorjaar is hier nog maar net begonnen.

Het is tamelijk grootschalige wijnbouw hier, we rijden door de streek die grenst aan Rioja.

We zijn de hele dag in het stroomgebied van de Douro, Nuévalos is ongeveer 100 km ten zuiden van de oorsprong van de Douro die bij Porto in de Atlantische Oceaan stroomt. Rioja is in het stroomgebied van de Ebro die in de Middellandse Zee eindigt. Zie het kaartje uit Wikipedia.

Naar het oosten toe wordt het landschap steeds saaier. Op enig moment krijgen we het gevoel door Amerikaans landschap te rijden, bijvoorbeeld over Route 66. In (letterlijk) velden en wegen niemand te bekennen, behalve grote vrachtwagens die met ons deze weg gebruiken.