Tordesillas

In Vila Nova is het kasteel te vinden dat vroeger stond afgebeeld op de kenmerkend gevormde flessen rosé van Mateus.
Dat kasteel staat in de buurt van Vila Nova, is ook bewegwijzerd (maar niet consequent), maar we hebben niet een met de camper te benaderen ingang kunnen vinden.

Vanaf de plaats waar het ongeveer moet zijn maken we nog een paar foto’s van het landschap. Let op de twee glimmende driehoeken in de bovenste foto (vergroot de foto door er op te tikken). Dat zijn de tuidraden van een grote brug, die ligt in de A4 — een splinternieuwe autosnelweg van Porto naar de grens met Spanje — die gister al op ons als een wereldwonder overkwam.

Vandaag rijden we die weg verder af, richting Spanje. We maken een tussenstop in Mirandela waar een Romeinse brug over de rivier Tua ligt. Het bijzondere is dat hij uit 20 ongelijke bogen bestaat.

De mooie A4 houdt bij de grens op autosnelweg te zijn. Bij de grens blikken we nog een foto terug op Portugal. Mooi land, maar onze ervaring is inmiddels dat het in april te nat en te koud is.

We rijden nog een stevig stuk door in Spanje en landen voor 2 nachten in Tordesillas. Mooie camping aan de Douro (die constante factor blijft nog even), met aan de overkant een klein overzichtelijk stadje met een paar goodies die we morgen gaan bekijken. Als het goed is is het dan 20+ C en zonnig…