Vagueira 3e dag

We hebben een goede herinnering aan de fietstocht die we hier twee jaar geleden maakten. Daarom is het niet erg dat er niet veel alternatieven zijn, we doen dezelfde rit nog een keer. We gaan van de camping naar Praia de Barra, langs de Ria de Aveiro. Er is een goed fietspad aangelegd, weliswaar langs de enige weg die vanwege Pasen en het mooie weer nogal druk is

We kijken de andere kant op, naar de bloeiende vetplanten langs de oever en naar de rivier zelf. Wij vinden dit mooi landschap al ligt de verstedelijking van Aveiro zichtbaar aan de horizon.

Bij de vuurtoren aangekomen maken we nog een paar foto’s. Op de dichtbij gelegen pier is het druk met flaneerders, er achter zie je de hoge golven waar gesurfd wordt.

Veel badgasten zijn er niet, het strand is leeg op een enkele zonaanbidder na. Ook enkele vissers en donker geklede locals genieten net als wij van de zon.

Hoewel het weer gaat verslechteren blijven we nog een dag in Vagueira. Cor wil nog wat werken, de rust en goede wifi van de camping komen daarbij goed van pas,