Mérida

De omweg door het nationale park voldoet aan de verwachtingen wat landschappelijke fraaiheid betreft maar foto’s hebben we er niet gemaakt. Op de enkele weg door het park is geen stopgelegenheid behalve halverwege waar wandelingen zijn uitgezet. Helaas ontbreekt ons de tijd om de vrije route te doen, deze is 13 kilometer lang. Andere routes mogen alleen met gids gedaan worden.
Op de grens van het park ligt de Torre de Abraham, een stuwmeer waar de Rio Bullaque en Rio Milagro instromen. Aan het meer is een uitzichtpunt ingericht. We maken foto’s van het meer en van de begroeiing langs de kant

We keren terug op de weg naar Portugal, hier is dat de N430. In deze weg ligt een lange brug over de rivier Guidiana die daar uit het Embalsa de Garcia Sola stroomt. Net buiten de weg bij de brug is het uitkijkpunt ingericht.

We maken er foto’s van de brug, de dam en de omgeving en ook van de roofvogels die er bij de rotsen vliegen. Ze broeden er waarschijnlijk niet omdat het de zonkant is, maar ze laten zich goed zien: Spaanse keizerarenden. Machtige vogels.

We landen op de camping in Mérida waar we al enkele malen eerder waren. Beetje basic maar goed voor een enkele nacht.