Amposta – Eucaliptus

Goed weer om te fietsen al is er veel wind. We maken ons inmiddels gebruikelijke rondje langs de velden en salinas. Ruim 20 kilometer, met een tussenstop op een terras in het witte dorpje El Poble Nou del Delta. Tradities zijn er om gehandhaafd te worden.

Omdat het heel helder en hard weer is lukt het goed om foto’s te maken. Bovendien lijken sommige vogels wat meer bereid om te poseren (onzin natuurlijk, maar ze komen soms wel mooi voor de camera). Hieronder een collage. We troffen flamingo’s, steltkluten, zwarte ibissen, grote en kleine zilverreigers, gewone kluten, eenden, meeuwen, wulpen, kleine steltlopers en allicht nog meer.

Het landschap is plat zoals je zou verwachten met aan de ene kant de zee en aan de andere kant heuvels en bergen van Catalonië. Op een van de foto’s hieronder is goed te zien dat het gebied nog droog staat, de bevloeiingsinlaten zijn nog niet open. Als die geopend worden is er een hele infrastructuur aan slootjes en (betonnen) goten die het mogelijk maken elk veld waar dat gewenst is onder water te zetten. De velden zelf zijn met lage dijkjes van elkaar gescheiden.