Amposta – Eucaliptus

We maken een slag naar de Spaanse oostkust, naar de Ebro delta. Ons doel is Camping Eucalyptus, een goed uitgeruste camperplaats die al eerder voor ons uitvalsbasis was voor fietstochten langs de natuurreservaten en de onder water staande akkers met rijst.

De rit brengt ons van de Pyreneeën via Aragon in Catalonië – van zeer rustig en landelijk naar de hectische en industriële omgeving van Barcelona en Tarragona. De herder die met zijn kudde schapen dankzij een viaduct de snelweg oversteekt is een mooie metafoor voor de overgang.

We maken een tussenstop in Poblet, dichtbij de A2, waar zich het gelijknamige klooster bevindt, voluit: Monestir de Santa Maria de Poblet. Er zijn nauwelijks bezoekers, in de grote kerk zijn we zelfs geruime tijd de enige. We maken veel foto’s en vinden op internet ook een filmpje dat met een drone is gemaakt. Klik op: Klooster van Poblet.

Het klooster huisvest een restaurant en een koffiebar, de tourist information en ook de wijnmakerij van het klooster. Er wonen nog 50 monniken in het klooster. Niet alles is toegankelijk, maar wel de kerk.

De Ebro delta brengt na de autopista weer rust, hoewel er nog hard gewerkt wordt op het land. De velden worden ingezaaid of zijn net klaar. De bevloeiingen moeten nog starten.