Toulouse

Zoals verwacht regent het de hele dag. We rijden van Cognac-la-Forêt naar Toulouse. Niet over snelwegen, maar binnendoor met de nodige S- en haarspeldbochten en rotondes – héél veel rotondes. Ruim 300 kilometer, voor binnenwegen is het net te veel (om te onthouden voor een volgende keer).

We doorkruisen de Périgord (in NL meestal Dordogne genoemd). Het gebied is beroemd om de foie gras, de Périgordganzen worden er speciaal voor gefokt. Beroemd is de laatste jaren berucht geworden, maar de streek lijkt er weinig last van te hebben. Het landschap is parkachtig, veel boomgaarden (walnoten!) en de wat grotere plaatsen zien er als tuinsteden uit. Weinig gele hesjes hier.
Die zien we weer wel op de rotondes als we Toulouse naderen. We komen dan in het gebied van de Lot en de Garonne. Aan het eind van de middag knapt het weer op en komt de zon te voorschijn.

In Toulouse landen we op Camping le Rupé, een stadscamping en eigenlijk de enige plaats in Toulouse waar je veilig en bewaakt de camper kan achterlaten. 7 kilometer fietsen over veilig fietspad naar het centrum van Toulouse, we zijn van plan dat morgen te doen. De camping heeft uiteenlopende reviews maar voor 2 dagen staan we hier prima.