Lingerhahn

We landen voor onze laatste stop voor De Bilt in Lingerhahn, zo’n 40 km voor Koblenz. “Am Mühlenteich” is een familiecamping met vooral vaste staanplaatsen en chalets maar ook ruimte voor passanten. Voor ons telt dat het maar 5 km van de A61 is… De foto’s komen van hun website.

Morgen in principe de laatste etappe. Dan zijn we weer even genezen van het idee dat een heen- of terugreis door Duitsland en Oostenrijk wel meevalt. Reizen door Frankrijk heeft veruit de voorkeur ook al is het 150-200 km (op 1300) verder. 

In Duitsland zijn de wegen echt nog niet op niveau, het is er druk (zelfs op zondag als er geen vrachtwagens rijden) en té veel Duitsers en Oostenrijkers zijn levensgevaarlijke rijders — niet de spreekwoordelijke hardrijders, maar juist de onverhoeds langzame, de pats-boem invoegers en uitvoegers, links- en rechts afslaners. Gisteren en vandaag zijn we echt een paar keer met de schrik vrijgekomen. Misschien is dat alleen in het weekeinde zo, maar toch. En onderweg is geen plek om te stoppen, elke P is te klein en te vol met vrachtwagens. Geen mooie “aires” zoals in Frankrijk.