De Bilt

Officiële vertrektijd van de ferry is 20:30, inchecken 90 minuten van te voren. We zijn er veel te vroeg (4 uur van te voren), maar we kunnen vrijwel gelijk aan boord rijden. Net als op de heenreis wel weer een tamelijk lachwekkende vertoning bij de douane. Er staat een man/vrouw of 10 in allerlei hesjes. Bij ons houdt het op met even binnen kijken en alle kastdeurtjes openen, maar de personenwagen voor ons wordt helemaal ondersteboven gehaald. De bestuurder wordt zelfs gefouilleerd… Het schijnt dat de Britten extra douanepersoneel aan het opleiden zijn vanwege de Brexit, net als in Nederland. Misschien was dit een klasje.

Ons plannetje om een eenvoudige avondmaaltijd in de camper te gebruiken gaat dus niet door. We moeten dus wel in een van de restaurants van de Pride of Hull eten — dat blijkt geen straf!

‘s Ochtends om half 9 meert de ferry af in Europoort haven, we staan tamelijk vooraan maar ook de Nederlandse douane heeft om een of andere reden een uur nodig voordat we er door zijn. Daarna een fileloze rit naar De Bilt, waarmee deze reis naar Schotland eindigt.