Onze laatste stop op weg naar de boot in Hull is York. We staan op een stadscamperplaats in de stad, op een half uurtje lopen van het centrum. Duur maar praktisch. 

We doen die wandeling nog op de dag van onze aankomst omdat we morgen relatief vroeg onze plaats moeten vrijmaken en we in de stad verder nergens kunnen parkeren. Het is een beetje een droefgeestig stuk voor we in het centrum zijn. Het weer werkt niet mee, somber en soms miezert het, en ze hebben de stad hier en daar nogal verrommeld. De River Ouse stroomt door de stad, er ligt pleziervaart afgemeerd, er  is horeca op de brughoofden, rondvaartboten varen er, maar het stuk dat wij moeten lopen is voor een deel ‘private’ gemaakt en dus niet toegankelijk en het wel openbare deel is smoezelig tot vies. Pas als we in de buurt van de kathedraal, York Minster, komen ziet alles er beter uit.

De Minster is een grote kathedraal, de grootste boven de Alpen zoals men zegt. De zetel van de aartsbisschop van York, maar begin 7e eeuw begonnen als houten kapel. We maken veel foto’s, de selectie hieronder geeft een indruk. Ons viel op dat de kerk niet alleen mooi gemaakt is maar ook heel licht is van binnen.

Buiten de Minster in de min of meer directe omgeving zien we nog een aantal interessante gebouwen.