Lauder

We hebben vanwege de bank holiday hier, a.s. maandag, vooruit moeten boeken voor het weekend. Veel kampeerplaatsen bleken al vol, maar een site van de CC club bij Lauder had nog beperkt plaats. Het is vanuit Perth gezien net aan de andere kant van Edinburgh.

Bij Edinburgh gaan we de Firth of Forth over met een spectaculaire brug. Deze brug ligt pal naast de iets oudere brug die ook al bijzonder is. Dáárnaast ligt een spoorbrug die in 1890 is geopend en inmiddels Werelderfgoed van Unesco is. 

Om er te komen gaan we niet over de snelweg maar maken we een omweg vanaf zee langs de noordelijke oever van de Forth delta. We maken er foto’s van de bruggen (door de telelens lijken ze wel erg dicht op elkaar te liggen). Op de foto van Edinburgh zelf is het Castle te zien.

Ook na de brug wijken we af van de aanbevolen route over de M90. Daardoor komen we – niet geheel bedoeld – in hartje stad terecht. Op Princess Street op zaterdagmiddag terwijl de festivals nog gaande zijn… je zou het niet verzinnen, maar in het stapvoetse verkeerstempo kunnen we prima de stad bekijken. 

Onze kampeerplaats ligt weer in het inmiddels vertrouwde groen.