Scone (Perth)

Verder oostwaarts, we hebben een site van de CC club geboekt vlak bij Perth in Scone. Vlakbij is Scone Palace — een 19e eeuws paleis dat op de plaats van historische voorgangers is gebouwd. In Scone werden alle Schotse koningen gekroond toen je die nog had. De laatste was Karel II in 1651. 

Het is helder weer, langs de weg die we rijden laat Ben Nevis zich nu wel zien, te midden van andere Munro’s. Een Munro is een Schotse berg die minimaal 3.000 voet hoog is, 914 meter. Er zijn er 282 in Schotland. We konden het Engelse of Schotse woord helemaal niet thuisbrengen, niet herleiden tot iets bekends. Dat bleek ook logisch want deze bergen zijn vernoemd naar Sir Hugh Munro die eind 19e eeuw voor het eerst een lijst opstelde van al zulke bergen en heuvels. 

De Ben Nevis is 1344 meter hoog, en daarmee de hoogste van het hele UK.

We  maken de foto’s bij de stuwdam in Loch Laggan, het water lijkt vrij laag te staan maar misschien is dat normaal in deze tijd.

Hoewel we verder oostwaarts komen rijden we nog steeds door landelijk gebied. Op de A889 komen we achter een boer die in alle rust een groepje koeien en kalveren van de ene wei naar een andere aan het verkassen is. Uit elk plasje vers water langs de kant van de weg moet natuurlijk gedronken worden, geef de beesten eens ongelijk. Iets verder rijden we langs een van de vele whisky distilleerderijen, waar je ook op excursie kan. We maken een foto en rijden er aan voorbij, immers – das war einmal…

Tussen Scone Palace en de camping bevindt zich de renbaan van Perth.