Skye (2)

We hebben inmiddels weer 4G, nog wel op maximale sterkte. Waarschijnlijk was het toch een langdurige storing in de GSM-mast die een paar 100 meter bij ons vandaan op een lokale top staat. Nu kunnen we dus naar het weerbericht kijken. De verwachting is dat het vandaag droog met regelmatig zon is en morgen een regendag met 13 uur regen. 

We gaan daarom op pad voor een rondrit langs mooie punten en wellicht nog een wandeling. Al gauw blijken er meer mensen met dit plan, vooral bij de in de gidsen genoemde hoogtepunten is het (te) druk. Denk overigens niet aan honderden maar aan tientallen, toch is de beschikbare parkeerruimte te klein. Bedenk ook dat het veelal aan een single-track road ligt. 

We hebben een fraaie rit vanuit Edinbane over de buitenkant van Trotternish met vergezichten die erom vragen gefotografeerd te worden. We komen daarbij op plaatsen die ook zeer de moeite waard zijn en waar het heel rustig is. Onze eerste stop is bij Uig, waar we hoog boven de baai onze foto’s maken. Het is windstil, het water rimpelloos.

Skye is op sommige plaatsen niet zo onbewoond als het noorden van Schotland, en er is ook gewoon boerenbedrijf.

We hadden een wandeling uitgezocht bij Dunhulm, maar daar staat de P en de weg zelf al overvol. Aan de andere kant van dit noordelijke stukje vinden we bij Balmacqueen een rustige plek met zeker zulk mooi uitzicht. We maken er een korte wandeling naar het hoogste punt daar.

Onze laatste stop is bij een van de beroemde punten: de Old Man of Storr. De Storr is een in de omgeving hoge piek en de old man is een vrij staande rotspilaar op de helling.