Ullapool

Veertig jaar geleden waren we met een tent op pad in Schotland. Toen we in Ullapool aankwamen was alles zo nat en waren we zelf zo koud dat we voor een nacht een kamer in het plaatselijke motel hebben genomen. Eerst zelf in bad en daarna onze tent in de badkuip te drogen gehangen. De volgende dag gingen we met droge spullen naar Scourie en verder naar het noorden.

Nu doe we de route in de andere richting. We rijden over een normale, zij het smalle, tweebaansweg van Scourie naar Ullapool. Het is niet zo nat als toen maar het weer is somber, zo nu en dan miezert het. Het landschap hier is nog leger en rauwer dan dat in de voorgaande etappes.

Ullapool is een klein stadje met een heus waterfront met winkeltjes, een paar restaurants en de terminal voor de ferry naar Stornoway op de Buiten-Hebriden. Vergeleken met de voorgaande weken vinden we het hier erg toeristisch, maar in werkelijkheid is het rustig. Het helpt dat het grote cruiseschip in de haven net aan het vertrekken is…

We zijn vroeg op de kampeerplaats aan de baai, er zijn nauwelijks plaatsen bezet. In de loop van de middag loopt het toch helemaal vol.