Blackburn

We belanden uiteindelijk op de Moss Hall Farm in Blackburn (West-Lothian), nadat we bot hebben gevangen in Beecraigs Country Park waar alles vol is, net als in de omgeving (zegt de mevrouw in het Visitor Centre). We proberen een telefoontje naar Moss Hall, een zg. listed site van de Camping and Caravaning Club. Nog één plaatsje, en voor 1 nacht ipv. de 2 die we willen. Meteen ja gezegd natuurlijk, en eenmaal aangekomen viel het kwartje: in Edinburgh is het jaarlijkse Festival en nu ook de Taptoe. In de wijde omgeving is alle accomodatie uitverkocht, zelfs van het kamperen bij de boer wat we nu gaan doen. Op 35 kilometer van Edinburgh! 

We zijn dus in Schotland — na een lange rit door Border Country (ook wel de Scottish Marches) zoals het gebied aan weerszijden van de Engels-Schotse grens nog steed genoemd wordt. Eeuwenlang betwist en bloedig bevochten… 

De grens wordt gemarkeerd door een grote steen aan weerskanten van de weg, de foto maken we vanaf de Schotse kant. Er is een parkeerplaats met een snackwagen en de onvermijdelijke doedelzakspeler die een beetje vals klinkt, zelfs voor een doedelzak. Het is ook weer-technisch niet een goed moment van de dag, het waait hard en we zitten in de wolken.

Op de A68 komen we vervolgens Jedburgh tegen. We stoppen er om wat foto’s van de Abbey te maken, althans van wat er van over is.  De Abbey is uit 1138, in de eeuwen na de bouw herhaaldelijk door de Engelsen geplunderd, maar veel staat nog overeind.

Door Galashiels en over de A7 rijden we naar omgeving Edinburgh om een camperplaats te vinden met de Moss Farm als uitkomst. Het landschap onderweg is van grote schoonheid.