Hadrian’s Wall

De beheerder van de campsite tipt ons dat bij Cawfield Quarry een goede parkeerplaats is en een goed voetpad langs de muur. We rijden er heen, een kleine 8 kilometer. Ze heeft niets te veel gezegd, de muur is hier goed te zien. Ook is te zien dat het een tamelijk lage muur is — schouderhoogte op zijn hoogst. Verderop zien we dat door de slimme plaatsing op heuvelkammen er toch een goede afscherming wordt geboden t.o.v. het naast gelegen lage(re) land.

De parkeerplaats ligt aan de westelijke kant van het stuk muur dat nog bestaat. Een deel van de muur is hier verdwenen in de afgravingen van de steengroeve (quarry) die hier tot 1944 operationeel was. Op de foto zie je het begin van het bewaarde stuk van de muur en het meertje waar de steengroeve was, er achter de parkeerplaats.

C71B2975-4CEC-453F-9BA5-053410B48718

We lopen een heel eind over/langs de muur en via een pad door het weiland weer terug. Met 22 C is het geweldig wandelweer, voor ons heel wat prettiger dan de hitte in NL. We maken volop foto’s die misschien een goede indruk geven van de weidse uitzichten.