Harwich

De eerste dag dat we weer op pad zijn. We gaan vroeg op weg naar Gameren omdat onze nieuwe (!) grijswaterpomp niet meer aan gaat. De mensen van bedrijf Strijk aldaar weten de door hun Henk bedachte geniale oplossing voor de oude situatie te reconstrueren en terug te zetten hoewel Henk zelf op vakantie is. Na een uurtje rijden we al, meer dan ruim op tijd voor de ferry in Hoek van Holland.

We verlaten de eeuwige zomer die over Nederland gekomen lijkt te zijn voor het onzekere weer in Schotland. Voorlopig is het aan beide zijden van de veerlijn Hoek van Holland-Harwich even zonnig en warm.

We arriveren in de vroege avond bij Harwich. Op de onderste foto zie je Shotley Gate, op de hoek waar River Orwell en River Stour elkaar ontmoeten – we lagen er ooit in de marina. 

We komen snel van de boot af, maar om met 200 auto’s door de douane te gaan kost anderhalf uur. De douane oefent wellicht voor de Brexit hoewel de aardige jonge vrouw bij de gate ons alleen om de paspoorten vraagt en deze ook weer snel teruggeeft. Maar het hele proces oogt rommelig en ongeorganiseerd. Keep on practising…

We komen laat aan op de camperplaats bij Strangers Public House in Bradfield — we hadden uit voorzorg al van te voren gereserveerd.