Abbeville

Het plan is om in Amiens onze laatste stop te maken, maar op 100 km voor Amiens wordt ons duidelijk dat daar zwaar onweer aan de gang is en blijft. We navigeren alsof we op een boot zijn en besluiten meteen de koers te verleggen in meer westelijke richting naar Abbeville, op ongeveer dezelfde afstand maar wel in het droge gebied.

Als we in Abbeville zijn aangekomen bewijst de actuele weerradar ons gelijk (blauw is regen, geel is onweer (de doorsnee van de stip geeft de zwaarte aan), oranje is hagel. De rode speld is onze positie.

We begrijpen van Teletekst dat dit weersysteem in Zuid Limburg zware regenval met overstromingen veroorzaakt. Wij hebben in de tussentijd nergens last van, vrij zonnig en zo’n 23 C.

Abbeville ligt in de vallei van de Somme, voor we er zijn rijden we over een paar hoge bruggen over andere valleien.

Bij Abbeville landen we op camping Chateau des Tilleuls. Fraai uitgevoerd en met veel grote bomen, bijna alsof je in een park staat. De plaatsen zijn zeer ruim en er is in deze tijd van het jaar bijna niemand. We zitten in alle rust nog in de zon bij onze camper. Een goede laatste avond van deze “op pad”. Morgen op huis aan. Daarom is dit het laatste verslag van deze reis.